ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας οι παραγγελίες ενδέχεται να παρουσιάσουν μικρές καθυστερήσεις στην παράδοση τους. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Βιταμίνες D3 30 Tablets Healthy Balance

Βιταμίνες D3 30 Tablets Healthy Balance
  • ΑΠΟΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
  • Brand: Healthy Balance
  • ΚΩΔΙΚΟΣ: 01955
  • Barcode: 5200388110178
ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 1438
19,90€
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. Τελ.Τιμή:19,90€

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D επηρεάζει σχεδόν το 50% του πληθυσμού παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως, σε όλες τις εθνικότητες και ηλικιακές ομάδες, έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D (VDD). (1)

Αυτή η πανδημία της έλλειψης βιταμίνης  D μπορεί να αποδοθεί κυρίως στον τρόπο ζωής (για παράδειγμα, μειωμένη έκθεση στον ήλιο) και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες (π.χ. ατμοσφαιρική ρύπανση) που μειώνουν την έκθεση στο ηλιακό φως, κάτι που απαιτείται για την παραγωγή βιταμίνης D και δημιουργείται  από την υπεριώδη ακτινοβολία B (UVB) στο δέρμα. (1)

Η υψηλή ανεπάρκειας βιταμίνης D είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα για τη δημόσια υγεία, η έλλειψη D είναι ένας ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου για τη συνολική θνησιμότητα στον γενικό πληθυσμό. Οι τρέχουσες μελέτες δείχνουν ότι ίσως χρειαστούμε περισσότερη βιταμίνη D από ότι συνιστάται σήμερα για την πρόληψη χρόνιων ασθενειών. Καθώς ο αριθμός των ατόμων με VDD συνεχίζει να αυξάνεται, η σημασία αυτής της βιταμίνης  για τη γενική υγεία και την πρόληψη χρόνιων ασθενειών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή  έρευνας. (1)

Το VDD είναι πολύ κοινό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Επειδή λίγα τρόφιμα περιέχουν βιταμίνη D, οι κατευθυντήριες οδηγίες συνιστούσαν τη συμπλήρωση με συμπλήρωμα διατροφής D3.(1)

Μια μετα-ανάλυση που δημοσιεύθηκε το 2007 έδειξε ότι η χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμίνης D συνδέεται με σημαντικά μειωμένη θνησιμότητα.  (1)

Ποια άτομα μπορούν να εμφανίσουν έλλειψη;

·         Άτομα με περιορισμένη έκθεση στον ήλιο ή άτομα που κάνουν υπερβολική χρήση αντηλιακού ή σκουρόχρωμο δέρμα.
·         Άτομα που ακολουθούν αντιεπιλεπτική αγωγή.
·         Άτομα που πάσχουν από σύνδρομο δυσαπορρόφησης λίπους ή Νόσο Crohn.
·         Άτομα που πάσχουν από νοσήματα που επηρεάζουν τον παραθυρεοειδή αδένα, το ήπαρ, τους νεφρούς.
·         Άτομα με αυστηρή χορτοφαγική διατροφή.
·         Παχύσαρκα άτομα και οι ηλικιωμένοι.

Διατροφικά Στοιχεία
ΣυστατικάΦυσικές αρωματικές κερασιού, φυτικό στεαρικό οξύ, φυτικό στεαρικό μαγνήσιο, ξυλιτόλη, σορβιτόλη. Έκδοχα: μικροκρυσταλλική σελουλόζη