Αποτοξίνωση: Σε Τι Οφελεί; Πως Πετυχαίνουμε Το Λεγόμενο Detox;

Το Blog μας

Τί ακριβώς όμως είναι η αποτοξίνωση? Σε τι σκοπεύουμε όταν θέλουμε να πετύχουμε την αποτοξίνωση του οργανισμού?

Η αποτοξίνωση είναι γενικά βραχυπρόθεσμες διατροφικές παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί για την εξάλειψη των τοξινών από το σώμα μας.

Μια τυπική δίαιτα αποτοξίνωσης περιλαμβάνει μια περίοδο νηστείας, ακολουθούμενη από μια αυστηρή διατροφή φρούτων, λαχανικών, χυμών φρούτων και νερού.

Μερικές φορές μια αποτοξίνωση περιλαμβάνει επίσης βότανα, τσάγια και συμπληρώματα διατροφής.

Σκοπός μιας θεραπείας αποτοξίνωσης συνήθως συνίσταται λόγω πιθανής έκθεσης σε τοξικές χημικές ουσίες στο περιβάλλον ή στη διατροφή μας. Αυτά περιλαμβάνουν ρύπους, συνθετικά χημικά, βαρέα μέταλλα και άλλες επιβλαβείς ενώσεις.

Αυτές οι δίαιτες υποστηρίζονται επίσης ότι βοηθούν σε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως παχυσαρκία, πεπτικά προβλήματα, αυτοάνοσες ασθένειες, φλεγμονές, αλλεργίες, φούσκωμα και χρόνια κόπωση.

Πώς πετυχαίνουμε τo σωστό detox?

Ο οργανισμός μας έχει την ικανότητα να αποβάλει και μόνος του κάποιες τοξίνες, ωστόσο χρειάζεται επιπλέον βοήθεια για να ξεπεράσει τις συνέπειες.

Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και μερικές απλές πρακτικές, μπορούν να φέρουν τα σωστά αποτελέσματα, χωρίς παρενέργειες στην υγεία και τη πνευματική ευεξία.

Υπάρχουν απλοί στοχευμένοι τρόποι για να πετύχουμε αποτελεσματικά τις διαδικασίες της φυσικής αποτοξίνωσης του σώματος και της γενικότερης ανανέωσης του οργανισμού.

1. Άφθονο νερό, απαλλαγμένο από χλώριο και βαρέα μέταλλα.

2. Πολλά υγρά, όπως βιολογικά αφεψήματα, βότανα, χυμοί φρούτων και λαχανικών.

3. Κατανάλωση τουλάχιστον 2 γευμάτων πλούσια σε φρούτα και λαχανικά που θα εξασφαλίσουν τις απαραίτητες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες.

4. Δημητριακά ολικής αλέσεως που βοηθούν στον καθαρισμό του δέρματος και του στομάχου.

5. Ελαφριά γεύματα σε ισορροπημένες μερίδες καθαρής τροφής.

*Η επιλογή βιολογικών προϊόντων για την αποτοξίνωση είναι πιο αποτελεσματική χάρη στην έλλειψη φυτοφαρμάκων και χημικών ουσιών στην παραγωγή του προϊόντος.

6. Αποφυγή ζάχαρης, αλκοόλ, αλατιού και επεξεργασμένων τροφίμων.

7. Αποφυγή κακών λιπαρών. Στη διατροφή πρέπει να επιδιώκουμε μόνο τα καλά λιπαρά τα οποία συμβάλλουν και στην σωστή χοληστερόλη.

8. Επιλογή πάντα προϊόντων εποχής.

9. Επιλογή φρέσκου κρέατος, απαλλαγμένου από χημικές ουσίες και συντηρητικά.

10. Καθημερινή άσκηση (περπάτημα, Pilates, yoga κτλ)

Στην Biodiet θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να πετύχετε τη σωστή αποτοξίνωση του οργανισμού σας και να εντάξετε την ευεξία και την ευζωία στην καθημερινότητά σας.

Πληθώρα προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας απαλλαγμένα από χημικές ουσίες και συμπληρώματα διατροφής, που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τον καλύτερό σας εαυτό.

Στηρίζουμε και αναδεικνύουμε το Εύ Ζήν για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σχόλια

Τηλεφωνική υποστήριξη

Καλέστε μας στο 210 300 7020
Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00

Αποστολές

Δωρεάν μεταφορικά με BoxNow σε παραγγελίες άνω των 30€ για όλες τις αγορές εντός Ελλάδας.

Ασφαλείς πληρωμές

Όλοι οι τρόποι πληρωμής είναι διαθέσιμοι στο e-shop μας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ