Τα τελευταία 3 χρόνια μια νέα τάση στον χώρο της ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής κερδίζει έδαφος καθημερινά.

Εμπνευσμένη από την γνωστή διατροφολόγο Zoe Harcombe, η διατροφή τριών φάσεων έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα της διατροφής με επαναστατικό χαρακτήρα.

Οι διατροφές που περιορίζουν τις θερμίδες και αναγκάζουν το άτομο να φάει λιγότερο, όχι μόνο στο τέλος ευθύνονται για τη λήψη περισσότερων κιλών, αλλά ευθύνονται επιπλέον για τρεις καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν αυξημένη όρεξη για φαγητό: δυσανεξία σε τροφές, υπογλυκαιμία και ανάπτυξη μυκήτων candida.

Σύμφωνα λοιπόν με τη διατροφή τριών φάσεων πρέπει να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, οι οποίες δεν επιτρέπονται στις δίαιτες με λίγες θερμίδες και λιπαρά, προκειμένου να παίρνουμε τις 13 βιταμίνες και τα 16 μέταλλα που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας για να είναι υγιής.

Οι γλυκιές τροφές, οι επεξεργασμένες και εκείνες που φτιάχνονται από λευκό αλεύρι έχουν προσδιοριστεί ως οι πιο «ένοχες» για τις λιγούρες και την αύξηση βάρους. Έτσι λοιπόν η διατροφή των τριών φάσεων έρχεται να κάνει ισορροπημένους συνδυασμούς τροφών και να καλύψει πλήρως τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού.


Χωρίζεται σε τρεις φάσεις όπως άλλωστε τονίζει και το όνομά της.


Στην Α' φάση το άτομο εξοικειώνεται με την συνήθεια τριών βασικών γευμάτων που περιέχουν κρέας και ψάρι καθώς και πολλές κατηγορίες λαχανικών εξαιρουμένων αυτών που περιέχουν υψηλό άμυλο και υδατάνθρακες. Περιορίζονται τα δημητριακά όπως καστανό ρύζι, κινόα κτλ.


Στην Β' φάση βασικό ρόλο παίζουν 3 κανόνες που οδηγούν το άτομο στην απώλεια βάρους και στην κατάκτηση της ισορροπημένης διατροφής.

1. Όχι επεξεργασμένες τροφές

2. Όχι συνδυασμός λιπαρών και υδατανθράκων στο ίδιο γεύμα.

3. Όχι τροφές που αποδεδειγμένα προκαλούν λιγούρες.


Στην Γ' φάση το άτομο έχει εκπαιδευτεί πλέον στους σωστούς συνδυασμούς τροφών και στις ποσότητες που πρέπει να λαμβάνει καθημερινά ώστε να διατηρήσει το επιθυμητό βάρος που έχει αποκτήσει. Το μυστικό είναι να υπάρχει μέτρο στις ποσότητες ακόμα και τη μέρα που θα γίνει η παρασπονδία.


Στην χώρα μας υπάρχουν πολλά blogs και ομάδες που εξειδικεύουν την διατροφή τριών φάσεων όπως η Διατροφή και Νέα Ζωή, όπου δεκάδες μέλη παραθέτουν την ευχάριστη εμπειρία τους ακολουθώντας τα βήματα για ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο.

Στο κατάστημα μας θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για την διατροφή τριών φάσεων καθώς και παρακλάδια της, με μοναδική ποιότητα και αξιοπιστία. Επιπλέον έχουμε δημιουργήσει ειδική ενότητα αρτοσκευάσματα χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι που επιτρέπονται στην διατροφή τριών φάσεων ανάλογα τη φάση που βρίσκεστε.