Ζάχαρη το αμφιλεγόμενο γλυκαντικό

Το Blog μας

Ζάχαρη παρεξηγημένο γλυκαντικό ή όχι?

Ποιος δεν έχει γευτεί την γλυκιά και εθιστική γεύση της ζάχαρης?

Μία γεύση που σου χαρίζει αμέσως ευτυχία, θαρρείς και κρύβει μέσα της κάποιο μαγικό φίλτρο που σου φτιάχνει τη διάθεση. Η ζάχαρη παρασκευάζεται από ζαχαροκάλαμο, ζαχαρότευτλα, σφένδαμνο, κριθάρι, άγρια χουρμαδιά, φοίνικα τόντι, κοκοφοίνικα, ζαχαροφοίνικα, και ως ζαχαρούχος χυμός από τη γιουβαία και νυπά. Μπορούμε να την βρούμε σε πολλές μορφές όπως λευκή, καστανή, άχνη, μαύρη, ντεμεράρα και πάντα μετά από κάποιας μορφής επεξεργασία.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Σάκχαρα είναι η κοινή ονομασία για τους γλυκούς και υδατοδιαλυτούς υδατάνθρακες πολλοί από τους οποίους χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα. Όμως δικαίως έχει κατηγορηθεί για τις δυσάρεστες επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Χρειαζόμαστε την ζάχαρη? Και αν ναι πότε?

H ζάχαρη περιέχει απλά σάκχαρα, που είναι απαραίτητα στην καθημερινή μας διατροφή.

Συνήθως όταν χρειαζόμαστε τόνωση και ενέργεια αναζητούμε την λήψη της μέσω των τροφών που την περιέχουν καθώς έχει την ιδιότητα να αυξάνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα άμεσα.H γλυκόζη είναι η κατεξοχήν «τροφή» του εγκεφάλου και των μυών.

Εντούτοις τα απλά σάκχαρα δεν βρίσκονται μόνο στη ζάχαρη, αλλά και στο μέλι και σε φρούτα. Σε μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή οι θερμίδες από τη ζάχαρη, το μέλι και τα φρούτα καλό είναι να καλύπτουν το 10% των συνολικών θερμίδων μέσα σε ένα 24ωρο.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνεται αυτό το ποσοστό, αφού ως αρνητική συνέπεια είναι το πλεόνασμα των απλών σακχάρων να αποθηκεύεται στον ανθρώπινο οργανισμό σαν λίπος. Το πιο επιθυμητό είναι να καταναλώνετε τρόφιμα που περιέχουν φυσικά σάκχαρα όταν χρήζει ανάγκης η τόνωση της ενεργητικότητά σας.

2 thoughts on "Ζάχαρη το αμφιλεγόμενο γλυκαντικό"

  1. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΑΡΦΑΝΗ λέει:

    καλημερα σας.Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε τι είναι οι επιτρεπόμενες τροφές στη dukan και για ποιες μερες ειναι.
    Και επίσης ποια η διαφορά τους απο τα ανεκτά?
    ευχαριστώ πολύ

    1. Ο/Η Mary Charalampaki λέει:

      Καλημέρα σας.
      Μπορείτε να μπείτε στο σάιτ https://dukansgirls.com/
      Και θα βρείτε πάρα πολύ αναλυτικά κάθε ενότητα με ποιες τροφές επιτρέπονται καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για τα επιτρεπόμενα και τα ανεκτά.
      Αναγράφονται όλα όσα χρειάζεστε.
      Με εκτίμηση
      Μαίρη Χαραλαμπάκη

Σχόλια

Τηλεφωνική υποστήριξη

Καλέστε μας στο 210 300 7020
Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00

Αποστολές

Δωρεάν μεταφορικά με BoxNow σε παραγγελίες άνω των 30€ για όλες τις αγορές εντός Ελλάδας.

Ασφαλείς πληρωμές

Όλοι οι τρόποι πληρωμής είναι διαθέσιμοι στο e-shop μας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ