MENU
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Αγαπητοί μας πελάτες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το φυσικό μας κατάστημα θα παραμείνει ανοιχτό καθ'όλη την διάρκεια των μέτρων και το ηλεκτρονικό κατάστημα Biodiet λειτουργεί κανονικά. Λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας από τις εταιρείες ταχυμεταφορών, υπάρxουν καθυστερήσεις παραδόσεων και αλλαγές στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Μπούκοβο Bio 40γρ OlaBio

Μπούκοβο Bio 40γρ OlaBio
Μπούκοβο Bio 40γρ OlaBio
  • ΑΠΟΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
  • Brand: Όλα Bio
  • ΚΩΔΙΚΟΣ: 00683
ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 2072
1,45€
Χωρίς ΦΠΑ: 1,45€
Ετικέτες: bio, sugarfree

Μπούκοβο ή τσίλι της Μεσογείου είναι το μπαχαρικό που προέρχεται από ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριες και αποτελεί την εκδοχή του ελληνικού τσίλι.

Μπορεί να συνδυαστεί με ρίγανη, μαντζουράνα, βασιλικό, μαϊντανό και σκόρδο,ή πιπέρι.
Το όνομα του οφείλεται σε γνωστή κόκκινη πιπεριά από έναν καλόγερο που την καλλιεργούσε το 16ο αιώνα σε ένα μοναστήρι στη Σερβία. Μπούκοβο ονομάστηκε και το μοναστήρι, στο οποίο καλλιεργούνταν η ομώνυμη πιπεριά.
Στην κουζίνα της Βόρειας Ελλάδας, το μπούκοβο είναι κάτι σαν το αλατοπίπερο και έχει καθημερινή χρήση σχεδόν σε όλα τα πιάτα. Ταιριάζει στα περισσότερα μαγειρευτά φαγητά. Το μεσογειακό αυτό τσίλι είναι εκτός των άλλων και αγαπημένο μπαχαρικό των πεινασμένων ξενύχτηδων, αφού συμπεριλαμβάνεται στον πατσά, αλλά και στις μακεδονίτικες σούπες, ενώ δεν λείπει και από μαγειρευτά ή ψητά.
Μπούκοβο καυτερό | Ιδιότητες
Αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, φολικού οξέος, βιταμίνης Α, C, B6, Κ και μαγγανίου. Επειδή το μπούκοβο προέρχεται από την πιπεριά, αποτελείται από λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, β-καροτίνη και λυκοπένιο. Κύριο συστατικό, στο οποίο οφείλεται η καυστικότητα των καρπών είναι η καψαϊκίνη.


ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Διατροφικά Στοιχεία
Διατροφική Αξία ανά 100gr:Ενέργεια: 1378kj/329kcal - Πρωτεϊνες: 12γρ. - Φ.Ίνες: 24,9γρ - Υδατάνθρακες: 32γρ. - Λίπη: 17γρ.
Προτεινόμενη Χρήση
Προτεινόμενη Χρήση/ΔοσολογίαΧρησιμοποιείται στο λάχανο τουρσί, και συνιστάται για τον πατσά και γενικότερα για σούπες, βραστά αλλά και ψητά. Ιδανικό στην φασολάδα ,σε σάλτσες, επίσης προστίθεται και στα κίτρινα τυριά για πιο πικάντικη γεύση.