MENU
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Αγαπητοί μας πελάτες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το φυσικό μας κατάστημα θα παραμείνει ανοιχτό καθ'όλη την διάρκεια των μέτρων και το ηλεκτρονικό κατάστημα Biodiet λειτουργεί κανονικά. Λόγω μεγάλου όγκου παραγγελιών και φόρτου εργασίας στις εταιρείες μεταφορών ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις ή αλλαγές στις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Ζελατίνη 6φύλλα 10gr SOBO

Ζελατίνη 6φύλλα 10gr SOBO
Ζελατίνη 6φύλλα 10gr SOBO
  • ΑΠΟΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
  • Brand: Sobo
  • ΚΩΔΙΚΟΣ: 01952
ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 1997
1,40€
Χωρίς ΦΠΑ: 1,40€

 Η ζελατίνη, ένα πολύ διαδεδομένο συστατικό για την παρασκευή φαγητών αλλά κυρίως γλυκών, είναι ζωικής προέλευσης (υπάρχει και φυτική όπως το αγαρ αγαρ αλλά είναι ακριβή και δεν έχει την ίδια σύσταση) και η κύρια ιδιότητά της είναι η πηκτικότητα.
Την παίρνουμε από τα οστά των ζώων και είναι καθαρή πρωτείνη με σκοπό να συνδέει, να ενώνει και να θρέφει.. Δύσκολα θα λάβεις τις πολύτιμες ουσίες της από τις τροφές σου καθώς δεν καταναλώνεις οστά, όμως οι σπάνιες ιδιότητές της είναι άκρως πολύτιμες και σημαντικές για τον άνθρωπο.

Η ζελατίνη αποτελεί πηκτικό μέσο και χρησιμοποιείται τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική. 
Περιέχονται 6 φύλλα ζελατίνης τα οποία διαλύονται εύκολα και δεν σβολιάζουν.

Τα φύλλα θεωρούνται πιο εύχρηστα, γιατί διαλύονται εύκολα, δεν σβολιάζουν και επιπλέον έχουν το πλεονέκτημα ότι κάθε φύλλο αποτελεί συγκεκριμένη δόση, πάνω στην οποία έχουν προσαρμοστεί πολλές συνταγές.
Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι για ένα λίτρο υγρού μείγματος χρησιμοποιούμε από 2 έως 5 γρ. ζελατίνης, ανάλογα και με την εφαρμογή που θέλουμε να κάνουμε και το πόσο πηχτό θέλουμε να είναι το μείγμα μας.

9g σκόνη ζελατίνη* για 500ml νερό (=με 6φύλλα ζελατίνης) 
*από ελεγχόμενη βιολογική εκτροφή και καλλιέργεια.

100% βιολογικό χωρίς γλουτένη χωρίς λακτόζη
Πιστοποίηση DE-ÖKO-013

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Προτεινόμενη Χρήση
Οδηγίες Χρήσης1.Μουλιάζουμε όλα τα φύλλα σε κρύο νερό και μετά τα στίβουμε ελαφρώς να φύγει το νερό 2.Εάν φτιάχνετε ζεστό φαγητό το προσθέτετε αμέσως και διαλύεται κατευθείαν. 3.Σε κρύα φαγητά (και σε σαντιγύ). Θα πρέπει να διαλύσετε τη ζελατίνη σε λίγο ζεστό νερό και μετά προσθέτετε σιγά σιγά το κρύο φαγητό (ή σαντιγή) μέσα στην ζελατίνη (όχι το ανάποδο). 4.Όταν ετοιμαστεί το μίγμα το αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 4 ώρες. Η ζελατίνη πρέπει να αποθηκεύεται σε στεγνό και ξηρό μέρος. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ποτέ δεν βράζουμε την ζελατίνη