MENU
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Λιναρόσπορος Κοπανιστός Συμβατικός 350γρ. HealthTrade

Λιναρόσπορος Κοπανιστός Συμβατικός 350γρ. HealthTrade
Ετικέτες: nongmo, bio, sugarfree, keto
Λιναρόσπορος Κοπανιστός Συμβατικός 350γρ. HealthTrade
  • ΑΠΟΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
  • Brand: Health Trade
  • ΠΟΝΤΟΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ: 3
  • ΚΩΔΙΚΟΣ: 00534
ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 9854
1,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 1,50€

Βάρος Προϊόντος: 350γρ

 

Λίγα Λόγια για το Λιναρόσπορο

Θρεπτικά συστατικά: Τελευταίες επιστημονικές έρευνες έφεραν στο φως πολύ σημαντικές ιδιότητες του Λιναρόσπορου, από τον οποίο παράγεται και το Λιναρέλαιο ή Λινέλαιο. Περιέχει 30-40% έλαια. Οι σπόροι του λιναριού είναι η πλουσιότερη φυσική πηγή σε Ω-3 λιπαρά οξέα (56%), ω-6 λιπαρά οξέα (16%), Αντιοξειδωτικές ουσίες, περιέχουν δε ένα είδος φυτοοιστρογόνων, τις Λιγνάνες. Επίσης ο λιναρόσπορος περιέχειΠρωτεΐνες, Άπεπτες φυτικές ίνες, Βιταμίνες Β1, Β2, Ε, Καροτίνια και Βιταμίνη C. Από ανόργανα συστατικάπεριέχει ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και σίδηρο. Από τους σπόρους του γίνεται αφέψημακαι καταπλάσματα (απορροφητικά και επουλωτικά).

Τα θρεπτικά συστατικά, που έχει ο βιολογικός λιναρόσπορος, στα 100 γραμμάρια, είναι: Πρωτεΐνες : 26 γραμμάρια, Λιπαρά : 35 γραμμάρια, Ω-3 λιπαρά : 21 γραμμάρια, Υδατάνθρακες : 32,5 γραμμάρια, Φυτικές ίνες : 17 γραμμάρια, Μαγνήσιο : 38 mg, Ασβέστιο : 210 mg, Φυλλικό οξύ : 278 mg. Τα 100 γραμμάρια δίνουν 450 θερμίδες. Tip: Μειώστε την <κακή> χοληστερίνη κατά 10% μέσα σε ένα μήνα, προσθέτοντας 5 κουταλιές της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο στην καθημερινή σας διατροφή.

Ευεργετικές Ιδιότητες

1. Προλαμβάνουν τον καρκίνο ή καθυστερούν την εξέλιξή του, γιατί περιέχουν Λιγνάνες, που έχουν την ικανότητα να απενεργοποιούν τα ισχυρά οιστρογόνα που ευθύνονται για την ανάπτυξη καρκινικών όγκων στο μαστό, στο αναπαραγωγικό σύστημα (μήτρα) και στο παχύ έντερο. Έρευνες σε γυναίκες που περίμεναν να υποβληθούν σε επέμβαση καρκίνου του μαστού έδειξαν ότι όσες κατανάλωσαν αρτοσκευάσματα με λινορόσπορο σε καθημερινή βάση (περίπου 4 κουταλιές της σούπας αλεσμένους λιναρόσπορους σε κάθε ψωμάκι) είχαν πιο αργό ρυθμό ανάπτυξης των όγκων. Ανάλογη έρευνα σε άνδρες με καρκίνο του προστάτη που κατανάλωσαν περίπου 30 γραμμάρια αλεσμένους λιναρόσπορους την ημέρα, σαν μέρος μιας διατροφής με λίγα λιπαρά, είδαν να μακραίνει ο χρόνος που μεσολάβησε μεταξύ της εμφάνισης του όγκου και της ανάγκης για χειρουργική επέμβαση. 

Ο λιναρόσπορος προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού: Οι εθελόντριες καθυστέρησαν την ανάπτυξη των όγκων, καταναλώνοντας κέικ με λιναρόσπορο. Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να προληφθεί ή και να καταπολεμηθεί με την κατανάλωση λιναρόσπορου, ισχυρίζεται Καναδός ερευνητής. Η μελέτη του βασίστηκε σε 25 εθελόντριες, που είχαν όγκους στο στήθος και δέχτηκαν να καταναλώσουν ειδικά κέικ τα οποία περιείχαν το σπόρο. Μολονότι πολλοί επιστήμονες θεωρούν πρόωρη την εξαγωγή συμπερασμάτων από τη μικρή αυτή έρευνα, υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις για τη χρησιμότητα του σπόρου στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών, αλλά και για την τοξικότητά του σε μεγάλες δόσεις. Καθένα από τα μικρά κέικ που κατανάλωσαν οι εθελόντριες περιείχε 50 γραμμάρια αλεσμένου λιναρόσπορου. Στις γυναίκες που αποτελούσαν την ομάδα ελέγχου δόθηκαν κέικ χωρίς το σπόρο. Οι γυναίκες, που συμμετείχαν στο πείραμα δεν ωφελήθηκαν ουσιαστικά οι ίδιες, καθώς οι όγκοι αφαιρέθηκαν από το στήθος τους για να μελετηθεί η επίδραση του λιναρόσπορου στην ταχύτητα ανάπτυξής τους. Πράγματι, οι όγκοι των γυναικών, που είχαν καταναλώσει τα <θεραπευτικά> κέικ μεγάλωναν με σημαντικά μικρότερο ρυθμό σε σχέση με την ομάδα ελέγχου. Η ανασταλτική δράση του σπόρου στην ανάπτυξη των όγκων είχε παρουσιαστεί και σε παλιότερες μελέτες σε πειραματόζωα.

2. Προστατεύουν την καρδιά: Τα ω-3 λιπαρά οξέα του λιναρόσπορου χρησιμοποιούνται από το οργανισμό για τηνπαραγωγή ουσιών οι οποίες μειώνουν τις πιθανότητες δημιουργίας θρόμβων στο αίμα και επακόλουθα μειώνονται οι κίνδυνοι καρδιακής προσβολής και εμφραγμάτων.

3. Ο λιναρόσπορος, όχι όμως τα παράγωγά του, μειώνει την χοληστερόλη: Μειώνουν τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια και έτσι βοηθούν στην πρόληψη της καρδιοπάθειας. Επίσης προλαμβάνουν το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα που αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακής προσβολής. Η προσθήκη ολόκληρων λιναρόσπορων στην διατροφή μας, αντί του ελαίου λιναρόσπορων, μπορεί να συντελέσει σε μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας. Ο λιναρόσπορος είναι μια τροφή με πολλά οφέλη για την καρδιά καθώς περιέχει μεγάλη αναλογία ω-3 λιπαρών οξέων, φυτικές ίνες, συστατικά που βοηθούν στην πέψη των τροφών (όπως οι λιγνάνες) και α-λινολενικό οξύ, που σχετίζεται με την καρδιακή υγεία. Ωστόσο, μελέτες για την επίδραση των λιναρόσπορων στα επίπεδα της χοληστερόλης έχουν παρουσιάσει αντικρουόμενα αποτελέσματα. Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από 28 έρευνες στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 1.500 άνδρες και γυναίκες προσπαθώντας να κατηγοριοποιήσουν την επίδραση του λιναρόσπορου και των παραγώγων του στα επίπεδα της χοληστερόλης. Η μέση κατανάλωση λιναρόσπορου ή ελαίου ήταν περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού ημερησίως. Από τα στοιχεία προκύπτει σχέση μεταξύ λιναρόσπορου και των μειώσεων στην ολική και την LDL χοληστερόλη. Οι μειώσεις της ολικής και LDL χοληστερόλης με την πρόσληψη λιναρόσπορου ήταν εντονότερες στις γυναίκες, ειδικά τις μετεμμηνοπαυσιακές, συγκριτικά με τους άνδρες, και στα άτομα με υψηλότερες συγκεντρώσεις χοληστερόλης στην αρχή της μελέτης. Ο ολόκληρος λιναρόσπορος, ωστόσο, δεν τροποποιούσε σημαντικά τα επίπεδα των επιβλαβών τριγλυκεριδίων ή της HDL χοληστερόλης. Οι ερευνητές κατέγραψαν επίσης μειώσεις στην ολική και LDL χοληστερόλη, αλλά όχι και στην HDL ή τα τρυγλυκερίδια που σχετίζονταν με την λήψη συμπληρωμάτων λιγνάνων (περίπου 430 mg κατά μέσο όρο), αλλά όχι μειώσεις που να σχετίζονται με τα συμπληρώματα ελαίων λιναρόσπορου. Καταλήγουν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ολόκληρων λιναρόσπορων μπορεί να είναι μια διατροφική προσέγγιση που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσει κανείς στην μάχη κατά της υπερχοληστερολαιμίας.

4. Αντί-φλεγμονώδης δράση: Η ισορροπία των ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας. Δυστυχώς όμως ο σύγχρονος τρόπος διατροφής χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα ω-6 λιπαρών οξέων, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες οξειδωτικές και φλεγμονώδεις παθήσεις όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, άσθμα, και ενδεχομένως σε ορισμένες μορφές καρκίνου. Η υψηλή περιεκτικότητα του λιναρόσπορου και κυρίως του λινελαίου σε α- λινολενικό οξύ μπορεί να β&omicron

Διατροφικά Στοιχεία
Διατροφική Αξία ανά 100gr:Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ: Ενέργεια : 1697kj/405kcal Πρωτεΐνες : 19,5γρ Υδατάνθρακες 6,4γρ Λίπη 34γρ