ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας οι παραγγελίες ενδέχεται να παρουσιάσουν μικρές καθυστερήσεις στην παράδοση τους. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Σιρόπι Αγαύης Βio 495gr NaturGreen

Σιρόπι Αγαύης Βio 495gr NaturGreen
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ
Ετικέτες: bio, sugarfree
Σιρόπι Αγαύης Βio 495gr NaturGreen
  • ΑΠΟΘΕΜΑ: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ
  • Brand: Health Trade
  • ΚΩΔΙΚΟΣ: 00838
ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 7377
6,40€
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. Τελ.Τιμή:6,40€

Ίσως οι δυνατοί πότες γνωρίζουν ότι η τεκίλα προέρχεται από την αγαύη, ένα κακτοειδές φυτό που φύεται και ευδοκιμεί μόνο στις ερήμους του Μεξικού. Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζουν, είναι ότι το σιρόπι αγαύης, ένα από τα πιο υγιεινά φυσικά γλυκαντικά τον τελευταίο καιρό, έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαιτέρως διάσημο. Κι ο λόγος; Η πλούσια γεύση του και κυρίως ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης.

Πώς να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με την αγαύη

Είναι γνωστό πως πολλές μεταβολικές ασθένειες της σύγχρονης εποχής όπως διαβήτης, παχυσαρκία και άλλοι κίνδυνοι για την υγεία έχουν συσχετιστεί με υπερβολική κατανάλωση ραφιναρισμένης λευκής ζάχαρης. Αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με σιρόπι αγαύης όχι μόνο μειώνετε τη συνολική περιεκτικότητα των θερμίδων που προσλαμβάνετε αλλά προστατεύετε και την υγεία σας.

Σε συνταγές

Χρησιμοποιήστε 1/2 έως 3/4 του ποσού της ζάχαρης που χρησιμοποιείτε συνήθως. Επειδή το σιρόπι αγαύης είναι 25 % πιο γλυκό, μια απλή αριθμητική προτείνει τη χρήση των 4/5 του ποσού της λευκής ζάχαρης, που απαιτεί μια συνταγή. Επειδή αυτό μπορεί να μην είναι εύκολο για τον υπολογισμό ή τη μέτρηση, γι΄ αυτό μια καλή πρόταση είναι να ξεκινήσετε με ένα ποσό της αγαύης που είναι το 1 / 2 του ποσού της ζάχαρης και στη συνέχεια, αφού δοκιμάσετε, προσθέτετε μέχρι να βρείτε την αγαπημένη σας γεύση.

Μειώστε το υγρό

Επειδή η ποσότητα της ζάχαρης (στερεά ουσία) που προστίθεται στη συνταγή έχει αντικατασταθεί από μια κάπως υγρή γλυκαντική ουσία, και συνήθως σε μικρότερες ποσότητες, η ποσότητα του υγρού που προστίθεται σε μια συνταγή θα πρέπει επίσης να μειωθεί. Αν η συνταγή απαιτεί νερό, γάλα ή άλλο υγρό, συνιστάται η μείωσή του κατά την ίδια αναλογία με την ποσότητα της ζάχαρης που μειώθηκε.

Ψήστε πιο αργά και σε χαμηλότερη θερμοκρασία

Το νέκταρ αγαύης είναι εξαιρετικά δημοφιλές στον κύκλο των χορτοφάγων αλλά και των ανθρώπων που έχουν στραφεί στην ωμοφαγία. Εάν η συνταγή σας απαιτεί ψήσιμο, επειδή όπως κάθε σιρόπι έτσι και η αγαύη κρυσταλλώνεται σε υψηλές θερμοκρασίες, τότε είναι αναγκαίο να μειώσετε τη θερμοκρασία του φούρνου κατά 25% και να ψήσετε το γλυκό σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πώς να γλυκάνετε τα ποτά;

Επειδή το μπλε αγαύης είναι το ίδιο φυτό από το οποίο φτιάχνεται η τεκίλα, οι περισσότερες συνταγές ποτού με την προσθήκη αυτής της φυσικής γλυκαντικής ουσίας ίσως να μοιάζει με μια παραλλαγή της μαργαρίτας. Όμως το σιρόπι αγαύης μπορεί επίσης να προστεθεί στον καφέ, το τσάι, ή σε κάποιο άλλο ρόφημα.. Ξεκινήστε με τη μισή ποσότητα της ζάχαρης που θα προσθέτατε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και αφού ανακατέψετε καλά, δοκιμάστε.

Στα δημητριακά και στο πρωινό

Πολλά από τα δημητριακά πρωινού έχουν ήδη προσθήκη γλυκαντικού, αλλά σε περίπτωση που προτιμάτε γλυκύτερη γεύση αντικαταστήστε τη ζάχαρη με σιρόπι αγαύης. Λειτουργεί καλύτερα με πλιγούρι βρώμης ή granola, όπου μπορεί να αναμιχθεί σε ομοιόμορφα. Αν κάνετε τα δικά σας μίγματα δημητριακών ή σε μπάρες ενέργειας, χρησιμοποιήστε την αγαύη όπως και το μέλι.

Πράγματι το σιρόπι αγαύης, γνωστό και ως νέκταρ διαθέτει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (11 – 19), δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και δεν επιβαρύνει το πάγκρεας. Ακόμη, διαλύεται εύκολα και έχει ευχάριστη απαλή γεύση, παρόμοια περίπου με μέλι. Περιέχει ίχνη από σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Το σιρόπι της αγαύης εξάγεται από τα φύλλα του φυτού, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας, η οποία δεν ξεπερνάει σε κανένα στάδιο μεταποίησης τους 45 βαθμούς Κελσίου, ώστε να είναι ευεργετικό, με όλα τα θρεπτικά του στοιχεία ανέπαφα.Το αγαύης σιρόπι είναι μια γλυκαντική ουσία, σχετικά πρόσφατα γνωστή στην Ελληνική αγορά. Οι βλαβερές και ανθυγιεινές συνέπειες της ζάχαρης είναι γενικά γνωστές στον κόσμο και αποδέκτες σχεδόν από τους περισσότερους ειδικούς. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη, ότι άλλα είδη γλυκαντικών ουσιών, τόσο φυσικά όσο και τεχνητά, έχουν γίνει γνωστά, αντικαθιστώντας τη ζάχαρη. Μια από αυτές τις γλυκαντικές ουσίες είναι και το σιρόπι αγαύης γνωστό και ως νέκταρ αγαύης, το οποίο είναι περίπου 1,5 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη.
Το σιρόπι αγαύης έχει περίπου 60 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας, ενώ η ίδια ποσότητα ζάχαρης έχει περίπου 45 θερμίδες. Επειδή όμως το σιρόπι αγαύης είναι πιο γλυκό από τη ζάχαρη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρότερη ποσότητα. Για συνταγές κάθε φλιτζάνι ζάχαρης μπορεί να αντικατασταθεί με το ήμισυ έως τα 2/3 φλιτζανιού σιρόπι αγαύης.
Το σιρόπι αγαύης προβάλλεται στο εμπόριο ως φυσικό προϊόν και φιλική γλυκαντική ουσία στο διαβήτη διότι έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Πράγματι το σιρόπι αγαύης, διαθέτει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GL 30), συγκριτικά με ένα μέτριο μήλο που περιέχει (GL 54).
Ωστόσο, αν αγνοήσουμε τους ισχυρισμούς του μάρκετινγκ και ρίξουμε μια ματιά στο τι περιέχει πραγματικά το νέκταρ αγαύης, θα δούμε ότι στην πραγματικότητα ίσως είναι ακόμη χειρότερο από ό, τι η κοινή ζάχαρη.Τι είναι η αγαύη;
Η αγαύη είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται εγγενώς στα νότια των ΗΠΑ, στη Νότια Αμερική και κυρίως στο Μεξικό. Ενώ πρόσφατα άρχισε να γίνεται γνωστή η αγαύη παγκοσμίως, ωστόσο έχει χρησιμοποιηθεί στο Μεξικό για εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) χρόνια. Στο παρελθόν, οι Μεξικανοί χρησιμοποιούσαν την αγαύη για διάφορους σκοπούς και πιστεύαν ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Επιπλέον, έβραζαν το ζαχαρούχο υγρό που κυκλοφορεί μέσα στο φυτό, για να παρασκευάσουν τ&am
Διατροφικά Στοιχεία
ΒιολογικόΝΑΙ
Διατροφική Αξία ανά 100gr:Ενέργεια308 kcal/1289 kJ Λιπαρά 0 g εκ των οποίων κορεσμένα 0 g Υδατάνθρακες 77,2 g εκ των οποίων σάκχαρα Πρωτεϊνες 0 g