ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Πληγούρι OlaBio 350γρ Ελληνικό Bio

Πληγούρι OlaBio 350γρ Ελληνικό Bio
Πληγούρι OlaBio 350γρ Ελληνικό Bio
  • ΑΠΟΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
  • Brand: Όλα Bio
  • ΚΩΔΙΚΟΣ: 00755
ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 1958
1,37€
Χωρίς ΦΠΑ: 1,37€
Ετικέτες: bio, sugarfree, vegan, greekproduct

Tο πληγούρι είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Μπορείτε να αντικαταστήσετε με αυτό το αποφλοιωμένο ρύζι και τα μακαρόνια, ιδιαίτερα αν θέλετε να χάσετε βάρος. Σε σχέση με άλλα δημητριακά, έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωσή του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πολύ πιο ήπια, με αποτέλεσμα να θεωρείται άριστη πηγή υδατανθράκων για διαβητικούς. Επιπλέον, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, θεωρείται ότι έχει υψηλό δείκτη κορεσμού ή με άλλα λόγια σάς χορταίνει περισσότερο σε σύγκριση με άλλες πηγές υδατανθράκων, όπως το ρύζι και οι πατάτες, ενώ ουσιαστικά δίνει την ίδια ενέργεια. • Περιέχει πολύ περισσότερες φυτικές ίνες από το άσπρο ρύζι και τα μακαρόνια και σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος B, όπως η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και ιδιαίτερα η νιασίνη, που είναι απαραίτητες για τον ομαλό μεταβολισμό και τη σωστή λειτουργία των νευρικών κυττάρων, άρα και του εγκεφάλου. Εκτός όμως από αυτές τις βιταμίνες, περιέχει βιταμίνη E, που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, τριπλάσιο κάλιο και τετραπλάσιο φώσφορο, σε σχέση με τα μακαρόνια και το άσπρο ρύζι, και σημαντικές ποσότητες μεταλλικών στοιχείων, όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος, αλλά και ιχνοστοιχείων, όπως το σελήνιο, που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Tέλος, η συστηματική κατανάλωσή του μπορεί μακροπρόθεσμα να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Ταμπουλέ με καρπούζι 
Υλικά

180 γρ Πλιγούρι ΟΛΑ ΒΙΟ
1 αγγούρι, με τη φλούδα του, κομμένο σε ροδέλες
1 πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φέτες καρπούζι, κομμένο σε μικρά κυβάκια, χωρίς κουκούτσια 
1-2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο  
20-25 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ή μέντα
50 γρ. φέτα θρυμματισμένη ή τριμμένο ξερό ανθότυρο Κρήτης 
Παρασκευή
Βάζουμε το πλιγούρι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να το σκεπάζει και να καλύπτει άλλα 5 εκ πάνω από το πλιγούρι. Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το πλιγούρι να σιγοβράσει περίπου 25 λεπτά ή και παραπάνω σύμφωνα με τον επιθυμητό βαθμό που θα το θεωρούσαμε ικανοποιητικά βρασμένο. Σουρώνουμε καλά το πλιγούρι και το βάζουμε σε μια σαλατιέρα, το αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε προσεχτικά. Προσθέτουμε το καρπούζι, το αγγούρι και τον δυόσμο κι αλατοπιπερώνουμε ξανά. Σερβίρουμε τη σαλάτα πασπαλισμένη με τη φέτα ή τον τριμμένο κρητικό ανθότυρο.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Χαρακτηριστικά Προϊόντος
ΒιολογικόΝΑΙ
Διατροφική Αξία ανά 100gr:Ενέργεια/Energy: 1490kj/390kcal Πρωτεΐνες/Proteins: 11.5-14.5gr Υδατάνθρακες/Carboydrates: 66-72gr Λιπαρά/Fat: 1.5-2gr Φυτικές Ίνες/Dietary Fibers: 8.10gr Αλάτι/Salt: 0gr
Προτεινόμενη Χρήση
Προτεινόμενη Χρήση/ΔοσολογίαΤαμπουλέ με καρπούζι Υλικά 180 γρ Πλιγούρι ΟΛΑ ΒΙΟ 1 αγγούρι, με τη φλούδα του, κομμένο σε ροδέλες 1 πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 φέτες καρπούζι, κομμένο σε μικρά κυβάκια, χωρίς κουκούτσια 1-2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 20-25 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ή μέντα 50 γρ. φέτα θρυμματισμένη ή τριμμένο ξερό ανθότυρο Κρήτης Παρασκευή Βάζουμε το πλιγούρι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να το σκεπάζει και να καλύπτει άλλα 5 εκ πάνω από το πλιγούρι. Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το πλιγούρι να σιγοβράσει περίπου 25 λεπτά ή και παραπάνω σύμφωνα με τον επιθυμητό βαθμό που θα το θεωρούσαμε ικανοποιητικά βρασμένο. Σουρώνουμε καλά το πλιγούρι και το βάζουμε σε μια σαλατιέρα, το αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε προσεχτικά. Προσθέτουμε το καρπούζι, το αγγούρι και τον δυόσμο κι αλατοπιπερώνουμε ξανά. Σερβίρουμε τη σαλάτα πασπαλισμένη με τη φέτα ή τον τριμμένο κρητικό ανθότυρο.