Ρεβυθάλευρο Bio 500gr ΟλαBio

Ρεβυθάλευρο Bio 500gr ΟλαBio

Διατροφικά, το ρεβυθάλευρο έχει τις ίδιες αρετές με το ρεβύθι και υπερτερεί σε σχέση με το σταρένιο αλεύρι , σε μια ολόκληρη σειρά στοιχείων: υψηλό ποσοστό φυτικών ινών, υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης, μεγάλη ποσότητα φυλικού οξέος (πρόκειται για μια πολύ σημαντική βιταμίνη του συμπλέγματος των βιταμινών Β ιδιαίτερα για τις γυναίκες σε περίοδο κύησης), αξιοπρεπείς ποσότητες καλίου, ασβεστίου  και φωσφόρου, ελάχιστη γλουτένη, συν μεγάλη ποσότητα από πολυφαινόλες, δηλαδή σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες, που συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από εκφυλιστικές ασθένειες.

 Η βασική διαφορά του ρεβυθάλευρου σε σχέση με το αλεύρι στη χρήση του για ψωμιά ή γλυκά, μπισκότα, κέικ κλπ, είναι ότι δεν φουσκώνει, αφού περιέχει πολύ λίγη γλουτένη –και είναι η γλουτένη που προκαλεί το φούσκωμα των ψωμιών και των γλυκών. Ακόμα, επειδή το ρεβυθάλευρο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, απορροφάει περισσότερα υγρά και επομένως, πρέπει να βάλουμε πιο πολλά υγρά από ό,τι λέει μια συνταγή που χρησιμοποιεί αλεύρι.

Χαρακτηριστικά Προϊόντος
Διατροφική Αξία ανά 100gr:Ενέργεια: 1347kj/322kcal - Πρωτεϊνες: 21,70γρ. - Φ.Ίνες:17γρ.-Υδατάνθρακες: 44,50γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα:10,70 g- Λίπη: 6γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα:0,69 gr - Αλάτι: 0,058γρ.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κατασκευαστής: Όλα Bio
  • Κωδικός Προϊόντος: 01391
  • Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή
  • 2,90€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 2,90€

Ετικέτες: Ρεβυθάλευρο Bio 500gr ΟλαBio, 01391, Άλευρα,

Το Blog μας
Όποιος το ΜΕΛΙ έχει, τα δάχτυλά του γλύφει!

Όποιος το ΜΕΛΙ έχει, τα δάχτυλά του γλύφει!

Μαίρη 30/09/2019 0
Το μέλι αποτελεί έναν από τους θησαυρούς που η μητέρα φύση χάρισε απλόχερα στον άνθρωπο από τα αρχαία κιόλας χρόνια.Ήταν η μοναδική φυσική γλυκαντική ...
Διαβάστε περισ.
Ζάχαρη το αμφιλεγόμενο γλυκαντικό

Ζάχαρη το αμφιλεγόμενο γλυκαντικό

Μαίρη 16/09/2019 0
Ζάχαρη παρεξηγημένο γλυκαντικό ή όχι? Ποιος δεν έχει γευτεί την γλυκιά και εθιστική γεύση της  ζάχαρης?Μία γεύση που σου χαρίζει αμέσως ευτυχία, θαρρε...
Διαβάστε περισ.
Κοιλιοκάκη: Mία συχνή νόσος

Κοιλιοκάκη: Mία συχνή νόσος

Μαίρη 10/09/2019 0
Κοιλιοκάκη: Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται;Ένα από τα σύγχρονα προβλήματα της εποχής μας είναι η κοιλιοκάκη και «βασανίζει» το 0,3-1% του Δυτικού πλ...
Διαβάστε περισ.
Καλωσήρθατε στο blog μας

Καλωσήρθατε στο blog μας

Biodiet 04/09/2019 0
Καλωσήρθατε στο blog της Biodiet.Σε αυτό θα ασχολούμαστε με θέματα υγιεινής διατροφής, δίαιτας, τις νέες τάσεις αυτών καθώς και για τα νέα προϊόντα μα...
Διαβάστε περισ.