Καφές Ελληνικός OlaBio 200γρ Bio

Καφές Ελληνικός OlaBio 200γρ Bio

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ  200ΓΡ .......για μερακλήδες και όχι μόνο

Ελληνικός καφές είναι είδος καφέ που παρασκευάζεται με ψήσιμο, σε μπρίκι, αλεσμένων σε λεπτή σκόνη καβουρντισμένων κόκκων καφέ και ο οποίος πίνεται περισσότερο από κάθε άλλο είδος καφέ σε πολλές περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων και της Βόρειας Αφρικής.
Βασικό εργαλείο της παρασκευής του Ελληνικού καφέ είναι το λεγόμενο μπρίκι, μέσα στο οποίο πρέπει να βράσει (σχεδόν) το μίγμα του νερού (75ml), με τον καφέ και τη ζάχαρη που ανακατεύουμε στην αρχή με το αναδευτήρι ή το κουταλάκι.

Επίσης χαρακτηριστικό είναι και το καϊμάκι, ένας πηχτός αφρός που δημιουργείται κατά το βρασμό του καφέ. Η παρασκευή του τούρκικου καφέ θεωρείται επιτυχημένη, όταν το καϊμάκι διατηρείται κατά το σερβίρισμά του. Σερβίρεται σε φλυτζάνι μικρό ή χοντρό (του καφέ), αργά, κατά τις ακόλουθες ονομασίες παρασκευής:
Σκέτος (75 ml νερό + 1 κουταλάκι καφέ)
Με ολίγη (75 ml νερό + 1 κουταλ. καφέ + ολίγη ζάχαρη στην μύτη του κουταλιού)
Μέτριος (75 ml νερό + 1 κουταλ. καφέ + 1/2 κουταλ. ζάχαρη)
Γλυκός (75 ml νερό + 1 κουτ. καφέ και 1 κουτ. ζάχαρη).

Άλλες ονομασίες όπως «βαρύ γλυκός», ή «πολλά βαρύς» ή «βαρύ γλυκός και όχι», αφορούν την επιτυχία στο καϊμάκι με ανεβοκατέβασμα του μπρικιού, όταν σερβίρεται στο φλυτζάνι, συνήθως χοντρό.
Όταν τοποθετούμε το μπρίκι στη χόβολη σκεπάζουμε αυτό μέχρι τη μέση τραβώντας με το κουταλάκι τη χόβολη γύρω του. Όταν ο καφές αρχίζει και φουσκώνει είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
Στο διπλό καφέ οι δοσολογίες απλά διπλασιάζονται.

Χαρακτηριστικά Προϊόντος
ΒιολογικόΝΑΙ

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κατασκευαστής: Όλα Bio
  • Κωδικός Προϊόντος: 00419
  • Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή
  • 4,70€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 4,70€

Ετικέτες: bio, nongmo, sugarfree

Το Blog μας
Όποιος το ΜΕΛΙ έχει, τα δάχτυλά του γλύφει!

Όποιος το ΜΕΛΙ έχει, τα δάχτυλά του γλύφει!

Μαίρη 30/09/2019 0
Το μέλι αποτελεί έναν από τους θησαυρούς που η μητέρα φύση χάρισε απλόχερα στον άνθρωπο από τα αρχαία κιόλας χρόνια.Ήταν η μοναδική φυσική γλυκαντική ...
Διαβάστε περισ.
Ζάχαρη το αμφιλεγόμενο γλυκαντικό

Ζάχαρη το αμφιλεγόμενο γλυκαντικό

Μαίρη 16/09/2019 0
Ζάχαρη παρεξηγημένο γλυκαντικό ή όχι? Ποιος δεν έχει γευτεί την γλυκιά και εθιστική γεύση της  ζάχαρης?Μία γεύση που σου χαρίζει αμέσως ευτυχία, θαρρε...
Διαβάστε περισ.
Κοιλιοκάκη: Mία συχνή νόσος

Κοιλιοκάκη: Mία συχνή νόσος

Μαίρη 10/09/2019 0
Κοιλιοκάκη: Τί είναι και πώς αντιμετωπίζεται;Ένα από τα σύγχρονα προβλήματα της εποχής μας είναι η κοιλιοκάκη και «βασανίζει» το 0,3-1% του Δυτικού πλ...
Διαβάστε περισ.
Καλωσήρθατε στο blog μας

Καλωσήρθατε στο blog μας

Biodiet 04/09/2019 0
Καλωσήρθατε στο blog της Biodiet.Σε αυτό θα ασχολούμαστε με θέματα υγιεινής διατροφής, δίαιτας, τις νέες τάσεις αυτών καθώς και για τα νέα προϊόντα μα...
Διαβάστε περισ.