ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Ζελατίνη 6φύλλα 10gr SOBO

Ζελατίνη 6φύλλα 10gr SOBO
  • ΑΠΟΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
  • Brand: Sobo
  • ΚΩΔΙΚΟΣ: 01952
ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 2868
1,40€
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. Τελ.Τιμή:1,40€

 Η ζελατίνη, ένα πολύ διαδεδομένο συστατικό για την παρασκευή φαγητών αλλά κυρίως γλυκών, είναι ζωικής προέλευσης (υπάρχει και φυτική όπως το αγαρ αγαρ αλλά είναι ακριβή και δεν έχει την ίδια σύσταση) και η κύρια ιδιότητά της είναι η πηκτικότητα.
Την παίρνουμε από τα οστά των ζώων και είναι καθαρή πρωτείνη με σκοπό να συνδέει, να ενώνει και να θρέφει.. Δύσκολα θα λάβεις τις πολύτιμες ουσίες της από τις τροφές σου καθώς δεν καταναλώνεις οστά, όμως οι σπάνιες ιδιότητές της είναι άκρως πολύτιμες και σημαντικές για τον άνθρωπο.

Η ζελατίνη αποτελεί πηκτικό μέσο και χρησιμοποιείται τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική. 
Περιέχονται 6 φύλλα ζελατίνης τα οποία διαλύονται εύκολα και δεν σβολιάζουν.

Τα φύλλα θεωρούνται πιο εύχρηστα, γιατί διαλύονται εύκολα, δεν σβολιάζουν και επιπλέον έχουν το πλεονέκτημα ότι κάθε φύλλο αποτελεί συγκεκριμένη δόση, πάνω στην οποία έχουν προσαρμοστεί πολλές συνταγές.
Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι για ένα λίτρο υγρού μείγματος χρησιμοποιούμε από 2 έως 5 γρ. ζελατίνης, ανάλογα και με την εφαρμογή που θέλουμε να κάνουμε και το πόσο πηχτό θέλουμε να είναι το μείγμα μας.

9g σκόνη ζελατίνη* για 500ml νερό (=με 6φύλλα ζελατίνης) 
*από ελεγχόμενη βιολογική εκτροφή και καλλιέργεια.

100% βιολογικό χωρίς γλουτένη χωρίς λακτόζη
Πιστοποίηση DE-ÖKO-013

Τρόποι Χρήσης
Οδηγίες Χρήσης1.Μουλιάζουμε όλα τα φύλλα σε κρύο νερό και μετά τα στίβουμε ελαφρώς να φύγει το νερό 2.Εάν φτιάχνετε ζεστό φαγητό το προσθέτετε αμέσως και διαλύεται κατευθείαν. 3.Σε κρύα φαγητά (και σε σαντιγύ). Θα πρέπει να διαλύσετε τη ζελατίνη σε λίγο ζεστό νερό και μετά προσθέτετε σιγά σιγά το κρύο φαγητό (ή σαντιγή) μέσα στην ζελατίνη (όχι το ανάποδο). 4.Όταν ετοιμαστεί το μίγμα το αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 4 ώρες. Η ζελατίνη πρέπει να αποθηκεύεται σε στεγνό και ξηρό μέρος. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ποτέ δεν βράζουμε την ζελατίνη